Kolacja z Borysem Szycem w restauracji Signature

13 czerwca w renomowanej restauracji Signature w Warszawie, przy Poznańskiej 15 odbyła się elegancka kolacja inaugurująca wprowadzenie dania Borysa Szyca i Szefa Kuchni Wojciecha Kiliana. Wszystkie dania dla zgromadzonych gości zostały przygotowane przez aktora a wśród nich dwa, które są już dostępne w restauracyjnym menu.



„Od pewnego czasu prowadzimy w restauracji nasz autorski projekt Signature Gwiazd. Polega on na tym, że gotujemy ze znanymi osobami ze świata show-biznesu. Nie są to osoby, które profesjonalnie zajmują się kuchnią, ale z całą pewnością lubią gotować. Wcześniej gotowaliśmy już z Małgorzatą Sochą oraz Anitą Sokołowską. Teraz przyszła pora na męskie gotowanie w wykonaniu Borysa Szyca.” takimi słowami przywitał gości Marcin Mazur dyrektor spółki zarządzającej restauracją.

Ten wieczór w restauracji było wyjątkowy i smaczny. Wydarzenie rozpoczęło się powitalnym drinkiem w patio H15 Boutique Hotel następnie Goście udali się do restauracji aby jako pierwsi spróbować dań przygotowanych przez Borysa Szyca i Szefa Kuchni Wojtka Kiliana.

Na takiej okazji oczywiście nie mogło zabraknąć przyjaciół i bliskich aktora. Wśród przybyłych gości były m.in.: Joanna Kulig, Agnieszka i Piotr Woźniak Starak, Magdalena Boczarska, Mateusz Banasiuk, Anita Lipnicka, Mark Gray, Aleksandra Kwaśniewska z Kubą Badachem, Odeta Moro, Michał Piróg, Lidia Popiel, Dorota Deląg, Monika Mrozowska i oczywiście ukochana Borysa Justyna Nagłowska. Borys Szyc przygotował dla nich prawdziwą ucztę zmysłów i nie tylko dania, które będą dostępne dla wszystkich w karcie restauracji ale także dodał przysłowiową „wisienkę na torcie”. Na przystawkę burratę z pachnącymi pomidorami prosto z Włoch oraz deser – owoce zapiekane pod zabaglione oraz lody mango, marakuja.

Dania aktora dostępne już w menu Signature to:
Sztuka mięsa z bulionu, ziemniaki, warzywa, sos chrzanowy oraz domowy makaron z truflą i sosem maślanym

„ Danie główne – sztuka mięsa z chrzanem – to smak mojego dzieciństwa. Typowo polskie, ale unowocześnione, serwowane ze szparagami i marchewką. Pomyślałem też o wegetarianach – zrobiliśmy domowy makaron z oliwą z oliwek i czarną truflą.” mówi Borys Szyc